Siirry sisältöön
Saaristomeren kansallispuiston melontaretki
[]
420,00 € / 7 vrk
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Tres Hombres Adventure Oy info@treshombres.fi +358405047777 Y-tunnus: 2531167-3 Kauppiaan ehdot

Suomessa on 40 kansallispuistoa ja hyvin monet niistä sopivat erinomaisesti melontaretkeilyyn. Aloitimme kesällä 2021 retkien tarjoamisen melontaan parhaiten soveltuviin kansallispuistoihin. Kesällä 2023 on ohjelmassa viisi erilaista ja hienoa kansallispuistoamme : Koloveden, Puurijärven ja Isosuon, Saaristomeren, Tammisaaren ja Päijänteen kansallispuistot. Retkille otetaan maksimissaan 10 osallistujaa.

Kalustona käytämme retkikäyttöön soveltuvia yksikkö- tai kaksikkokajakkeja, jos haluat tuoda oman kajakkisi se on myös mahdollista. Tarvittaessa kauttamme saat vuokrattua retkeilyvälineet käyttöösi retken ajaksi, ellet omista omia välineitä.

Vallitsevat tuuliolosuhteet voivat aiheuttaa reitti- ja aikataulumuutoksia. Myös retken peruuntuminen on mahdollista, jos keliolosuhteet eivät salli turvallisen retken toteuttamista suuniteltuna ajankohtana, eikä retkeä ole mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan.

Retkillä majoitumme teltoissa kansallispuistojen sallituilla telttailupaikoilla.

Lähdemme retkille Tampereelta aamulla n. klo 10 lähtöpäivänä ja palaamme Tampereelle klo 22 mennessä tulopäivänä. Jos tulet retkelle muualta kuin Tampereelta sovimme tapaamispaikan ja retken lähtöpisteen sekä lähtöajan, niin voit tulla paikalle omin kyydein.

 

Saaristomeri

Saaristomeri muodostuu noin 40 000 saaresta, pienistä kallioluodoista suuriin asuttuihin, suurista avomerenomaisista merenselistä ja jokisuistoja muistuttavista saarilabyrinteista. Suuria, yli neliökilometrin laajuisia, saaria on 257 kappaletta. Saaristomeren keskisyvyys on vain 23 metriä. Saaristomeri on Euroopan laajin saaristo, ja saarten määrällä mitattuna maailman suurin.

Saaristomerellä sijaitsee Saaristomeren kansallispuisto. Luonto on hyvin erikoista, karua ja samalla rehevää. Saaristomerta leimaavat rehevät saarnimetsiköt ja karut kallioluodot.

Melomme saaristomeren ympäri leiriytyen sileille rantakallioille ja vieraillen pienissä idyllisissä kalastajakylissä.

Päivämatkat maksimissaan n. 30 km.